textformedlingen

Att en hemsida är mobilanpassad innebär att den fungerar på alla skärmstorlekar och alla typer av enheter som mobiler, surfplattor och datorer.
Idag står mobiler och surfplattor för över 50 % av allt surfande på nätet och för varje år använder vi våra mobiler mer och mer för att surfa och leta information på nätet.

Det är då viktigt att din hemsida är anpassad för mobiltelefoner och plattor. Annars riskerar du att förlora både affärer, kunder, besökare och placeringar på Google. Om din hemsida inte är mobilanpassad bör du åtgärda det snarast!

Varför din hemsida ska vara mobilanpassad:

1. Över 50% surfar på mobil eller platta

Idag använder en majoritet av dina besökare INTE en dator för att besöka din hemsida utan de flesta använder en mobil eller surfplatta. Under 2016 kan det finnas en möjlighet att mobilen går om datorn som den enskilt vanligaste typen av enhet. Mobilsurfandet växer med stormsteg för varje år som går. Om du inte vill att 50% av dina besökare ska få en dålig användarupplevelse eller inte hitta den information de söker p g a av att din hemsida inte är anpassad till mobila enheter bör du åtgärda detta nu. Testa att gå in på din hemsida med en mobiltelefon och se hur det fungerar.

2. För att inte tappa kunder

Om dina kunder och besökare upplever att din hemsida inte fungerar, är det troligt att du inte bara tappar besök till hemsidan utan på sikt även kunder och affärer.

3. Google gillar mobilanpassade hemsidor

Du riskerar inte bara att tappa besökare och kunder, du riskerar även att tappa placeringar i Googles sökindex. Google har idag två index, ett för mobilsök och ett för datorsök. I mobilsöket rankas mobilanpassade sidor bättre än ej mobilanpassade. I takt med att bruket av mobiler och att dina konkurrenter uppdaterar sina hemsidor kommer det givetvis att påverka din trafik ifrån Google.

Hur gör man för att mobilanpassa sin hemsida?

Det finns förenklat två sätt att mobilanpassa en hemsida:

Responsiv hemsida

Det vanligaste och för de flesta bästa sättet att mobilanpassa sin hemsida är bygga om hemsidan med en responsiv design. Att den är responsiv innebär att layouten anpassar sig efter den skärmupplösning som besökaren har och utifrån detta visar innehållet på bästa sätt. Det finns flera plattformar med inbyggt stöd för responsivitet bl a WordPress som vi jobbar mycket med.

Mobil hemsida

En mobil hemsida är egentligen en fristående version av din hemsida som enbart är anpassad för att visas på mobila enheter. Detta innebär i praktiken att du har två hemsidor det är oftast inte den bästa lösningen. I vissa fall om det gäller stora komplexa sajter där man vill framhäva viss information på mobilen så kan det vara ett alternativ.

Mobilapp

Vi kan i sammanhanget även nämna mobilappen. Det är ingen hemsida utan ett litet program som installeras på din mobil eller surfplatta. Ibland kan det vara smart att paketera en internettjänst i en app, t ex så har Facebook en app för att användas på mobilen. Fördelen med en app är att man får tillgång till andra funktioner och möjligheter som inte är möjliga med en hemsida. Nackdelen är att det blir ganska dyrt eftersom man måste utveckla separata appar till Android och Iphone/Ipad.

Jag vill mobilanpassa min hemsida nu!

Om du vill göra en mobilanpassning av din hemsida så är du välkommen att kontakta oss och diskutera ett lämpligt upplägg utifrån nuvarande situation.

FYLL I FORMULÄRET NEDAN - SÅ KONTAKTAR VI DIG!