Enkel checklista för din webbplats

checklista

Här ger vi dig en kort och mycket grundläggande checklista på saker som vi tycker att man ska tänka på när det gäller hemsidan. Den här listan är inte på något sätt komplett utan anger snarare en miniminivå på hur vi tycker att en hemsida ska fungera.

 

1. Mobilanpassad hemsida

Idag står mobiler och plattor för över 50% av allt surfande på nätet och för varje år använder vi våra mobiler mer och mer för att surfa och leta information på nätet.
Det är därför mycket viktigt att din hemsida är anpassad för mobiltelefoner och surfplattor. Annars riskerar du att förlora både affärer, kunder, besökare och placeringar på Google.
Om din hemsida inte är mobilanpassad bör du göra det snarast. Det är den enskilt viktigaste punkten i den här listan!

Läs mer om mobilanpassad hemsida >>

2. Relevant och aktuell hemsida!

Hittar dina besökare den information de söker? Du har säkert själv besökt hemsidor där du mötts av inaktuell information som är uppdaterad för flera år sedan. Erbjudanden från förra sommaren eller en personalsida med personer som inte längre jobbar på företaget känns inte särskilt seriöst, eller hur? En hemsida som uppdateras frekvent ger ett seriöst och aktuellt intryck av ditt företag. En dåligt uppdaterad hemsida med bristfällig och inaktuell information vittnar om ett företag som inte riktigt hänger med i utvecklingen.

Läs mer om hur du håller din hemsida aktuell >>

3. Sökmotoranpassad hemsida

Mellan 80-90 % av svenskarna använder Google för att söka information innan de genomför ett köp. Vilken möjlighet! Säkerställ att din hemsida är strukturerad och har det innehåll som behövs för att Google enkelt ska kunna indexera din hemsida.

Läs mer om hur du sökmotoranpassar din hemsida >>

4. Skaffa dig kontrollen över din hemsida

Se till att du har en plattform där du kan uppdatera all löpande information och textinnehåll själv. Gör dig inte beroende av en lösning som binder dig till en speciell byrå eller där byrån måste göra alla uppdateringar.

Läs mer om hur du uppdaterar din hemsida själv >>

Behöver du hjälp med din hemsida, kontakta oss >>